Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν.Ξάνθης



Προς

1.     κον Κοντό Αλέξανδρο, Βουλευτή Ξάνθης και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής



2.     κον Μάντατζη Τσετίν, Βουλευτή Ξάνθης και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής



3.     κον Χατζηοσμάν Αχμέτ, Βουλευτή Ροδόπης και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής





ΘΕΜΑ: Άρθρα 29 (παρ.6) & 41 Σχεδίου Νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση Θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων, Αλιείας και Άλλες Διατάξεις»





Κύριοι Βουλευτές,



Σε συνέχεια της επιστολής και των δύο υπομνημάτων που σας στείλαμε στις 23 Φεβρουαρίου 2012 (με θέμα «Θολό καθεστώς ΕοΖ: Επιφυλάξεις – Επισημάνσεις για τα άρθρα 25, 29 & 41 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης περί Βελτίωσης Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέου Εταιρικού Τύπου – κλπ»), απευθυνόμαστε εκ νέου για να σας ζητήσουμε να μας πληροφορήσετε:  



  1. εάν εξετάσατε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, όπου το εν λόγω νομοσχέδιο συζητήθηκε ήδη σε δύο συνεδριάσεις στις 27 και 30 Μαρτίου, τα άρθρα 29 (παρ.6) & 41 που αφορούν στο νομικό πλαίσιο των Ελευθέρων Ζωνών και στη διακίνηση βιομηχανικών προϊόντων τρίτων χωρών,
  2. εάν θέσατε υπόψιν των εισηγητών τούς προβληματισμούς μας, όπως τους εκφράσαμε αναλυτικά στα δύο υπομνήματα, και ποιες απαντήσεις έδωσαν αυτοί,
  3. ποια είναι η δική σας τοποθέτηση σε σχέση με τις επισημάνσεις μας επί των άρθρων αυτών και συγκεκριμένα Α) επί του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 6 του άρθρου 29, με το οποίο δίδεται η δυνατότητα σε βιομηχανικά προϊόντα τρίτων χωρών, αφού σημανθούν ως «επικίνδυνα», να μπορούν να εισέρχονται σε «άλλο τελωνειακό καθεστώς εκτός της θέσης σε ελεύθερη κυκλοφορία» και Β) επί του εδαφίου δ της παραγράφου 7 του άρθρου 41, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα τα προϊόντα που έχουν μπει στην Ελεύθερη τελωνειακή Ζώνη να εγκαταλείπονται ή να καταστρέφονται.



Κύριοι Βουλευτές,



Γνωρίζετε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, διεργασίες για την εγκαθίδρυση ΕΟΖ στην Αν. Μακεδονία & Θράκη. Γνωρίζετε επίσης, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να καλύψει, μεταξύ άλλων, και το νομικό κενό που υπάρχει στη χώρα μας για Ελεύθερες τελωνειακές Ζώνες με δραστηριότητες βιομηχανικές, εμπορικές και υπηρεσιών. Το πρώτο στάδιο των ΕΟΖ.



Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις Ελεύθερες Ζώνες, δεν πρέπει να αφήνουν περιθώρια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες επικίνδυνες για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον στη χώρα μας.



Ζητούμε, δε, εκ νέου την παρέμβασή σας για την ικανοποίηση του αιτήματός μας να απαλειφθούν, ή να τροποποιηθούν οι επίμαχες διατάξεις με περιορισμούς τέτοιους που θα αποκλείουν κάθε πιθανότητα δικαίωσης των φόβων μας. Διαφορετικά, διαβεβαιώστε μας ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, και ποιες είναι αυτές, που απαγορεύουν επικίνδυνες δραστηριότητες και προϊόντα σε Ελεύθερες τελωνειακές Ζώνες της χώρας μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου